Rehellisesti lomalle

posted in: Uncategorized | 0

Näin helatorstain kaltaisten arkipyhien alla suomalaisissa isännöintitoimistoissa tapahtuu jännä ilmiö: ne vievät koko henkilökuntansa koulutukseen. Jos lähetät toimistoon sähköpostia, saat automaattivastauksena viestin ”Olen loppuviikon koulutuksessa. Koulutukseen osallistuu myös koko yrityksemme väki eli toimistomme on suljettu.”

Oikeasti kukaan ei tietenkään ole missään koulutuksessa helatorstain jälkeisenä perjantaina. Kaikki ovat lomalla, hyvin ansaitulla sellaisella. Onhan isännöintialan kiireisin työputki, tilinpäätökset ja kevätkokoukset, pitkälti takanapäin. Miksi sitä ei voida sanoa suoraan?

Minusta tällainen pienikin valehtelu kertoo paljon alan yleisestä asiakaspalveluasenteesta. Asiakas halutaan pitää sumuverhon takana ja mielellään aika kaukana, ettei tämä pääse liiaksi häiritsemään toimiston töitä. Onhan ansaintalogiikkakin laadittu niin, että sitä kannattavaksi homma tulee, mitä vähemmän asiakkaan kanssa tarvitsee olla tekemisissä.

Rehellisyyden nimissä ilmoitan, että itse lähden tänä iltana mökille pidennetyn viikonlopun viettoon. Toki varmasti teen mökiltä käsin myös yritykseni töitä sadepäivien ratoksi. Hyvää helatorstaita!