Taloyhtiön hallitustyöskentely voi varsinkin puheenjohtajalle olla välillä raskasta hommaa. Työ helpottuu, jos siihen hakee vertaistukea, jolloin asioita ei tarvitse käsitellä yksin ja pyörää keksiä joka kerta uudelleen. Hyvä keino saada uutta virtaa hallitustyöhön on verkostoitua muiden taloyhtiöpäättäjien kanssa. Aivan viime vuosina eri puolelle Suomea on perustettu puheenjohtajaklubeja, joissa taloyhtiöiden puheenjohtajat voivat jakaa omia kokemuksiaan ja oppia muiden kokemuksista. Ensimmäinen tällainen klubi oli ilmeisesti Tapiolan Taloyhtiöforum, joka perustettiin 7 vuotta sitten v. 2006.
Puheenjohtajaklubeissa, taloyhtiöfoorumeissa tai miksi niitä ikinä kutsutaankaan on tärkeintä samassa asemassa olevien henkilöiden tapaaminen. Kokoontumiset voivat olla hyvin epävirallisia, sillä tarkoitus on saada hiljainen tieto liikkeelle. Jos taloyhtiösi harkitsee huoltoliikkeen vaihtoa, on varmasti kullanarvoista kuulla saman alueen muilta taloyhtiöpäättäjiltä kokemuksia tarjonnasta. Samoin tieto hyvistä isännöitsijöistä vaihtaa omistajaa, hyvistä suunnittelijoista, urakoitsijoista jne. Erityisen hyödyllisiä ovat hallitustyöhön liittyvät keksinnöt, joista voi yhteistyön kautta hyötyä moni muukin kuin idean alkuperäinen isä tai äiti. Koska kokoontumisissa on paikalla samanaikaisesti monia päättäjiä, saadaan niihin myös helposti kutsuttua yrityksiä ja viranomaisten edustajia antamaan tietoiskuja kiinnostavista aiheista.
Suosittelen lämpimästi hallitusjäsenille verkostoitumista ja sen selvittämistä, onko lähistöllä jo valmiiksi taloyhtiöiden yhteistoimintaa. Kiinteistöliitto on tarjonnut apuaan taloyhtiöverkostojen tiedottamisessa, joten siellä voidaan tietää oman lähialueesi tilanne. Kannattaa soittaa omaan Kiinteistöliiton paikallisyhdistykseen ja kysyä; meillä Etelä-Suomessa tämä paikallisyhdistys on Kiinteistöliitto Uusimaa. Jos lähistöllä ei ole valmista verkostoa, miksi et perustaisi sellaista itse! Saat varmasti uusia tuttavuuksia ja näkemyksesi avartuvat.